tiistai 13. elokuuta 2013

Viikonloppu Forssassa

Viime viikonloppuna oli sitten se Suomen Siirtolapuutarhaliiton liittokokous, joka pidetään joka neljäs vuosi. Siellä valittiin seuraavaksi neljävuotiskaudeksi uusi puheenjohtaja ja hallitus. Kotkastakin pääsi jäsen hallitukseen. Tuolta Korelan alueelta.

Viime vuosina on suomen kattojärjestöstä useita siirtolapuutarhayhdistyksiä, viimeisimpänä Turusta kaksi aluetta, joista toinen on ilmeisesti aika iso alue. Liiton sihteeri kertoi saamistaan puheluista sen verran, että usein eroavat yhdistykset ovat aika riitaisia ja usein asiat menevät niin solmuun, että halutaan erota koko liitosta. Mietin vain itsekseni, että onko sitten niin, ettei kukaan jaksa enää hoitaa yhteisiä asioita kun riidellään niin kovasti. Yks lause oli jäänyt välistä pois kun ajatukset taas kiitivät nopeammin kuin sormet näppiksellä eli: Yksi eroamishalujen syyksi on jäsenmaksu liitolle, kokonaiset 32 euroa per mökki per vuosi..Sitähän hallitus esitti korotettavaksi kahdella eurolla. Onneksi se saatiin estetyksi, koska se aiheuttaisi napinaa jäsenien kesken.

Kaiken asian keskellä vierailimme Forssan Mäkilammen puutarha-alueella. Se on siirretty nykyiselle paikalleen vuonna 1973 ja on itse asiassa jo kolmannessa paikassa. Alueella on vajaa sata mökkiä ja tontit ovat joko 400 neliötä tai suurimmat 500. Osa mökeistä oli vielä samankokoisia kuin silloin seitsemänkymmenluvulta ja yhdellä tontilla oli pelkästään sauna.
Tontti, jolla ainoa rakennus on sauna.

Yksi vanhoista mökeistä kaksoisovineen.
 
Vaikka mökki oli todella pieni, niin yläkerran parvelle meni ihan kunnon portaat.

1 kommentti:

  1. Noi on kyllä ihania mökkejä.Poikani asuu Metsolassa usein kierrämme siellä puutarha mökkejä katsellen:)

    VastaaPoista