sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Lunta, lunta ja lisää lunta

Lunta alkaa olla jälleen yhtä paljon kuin viime talvenakin. Monen melkein lumettoman talven jälkeen tämä on todella ihmeellistä. Itse kyllä nautin kunnon talvesta. Tilanne olisi varmaan toisenlainen jos joutuisin tekemään lumitöitä päivittäin tai ehkä parikin kertaa päivässä. Mutta kun asuu kerrostalossa niin siitäkään ei tarvitse huolehtia vaan kaupungin miehet hoitavat asian.

Kaiken lumisateen keskellä olen kuitenkin alkanut haaveilla ensi kesästä mökillä. Löysin kirjastosta aivan ihanan kirjan; Pieniä puutarhaunelmia. Siinä esitellään kymmenen siirtolapuutarhamökkiä. Kirja on kuin pieniä tunnelmapaloja täynnä ruoka-ohjeineen ja kuvineen. Kumpa tulisi äkkiä kesä.

Lainasin myös lähes 600 sivun paksuisen opuksen Kukoistava kotipuutarha, josta luulisi saavan monia ideoita oman puutarhan suunnitteluun.

Sain työkaverilta kiiwin taimia, mutta suurin osa on jo kuihtunut. Toivottavasti edes yksi kestäisin tämän pimeän vuodenajan ja pääsisi keväällä kasvihuoneeseen.

Kokeilin ensimmäistä kertaa Movie Maker ohjelmaa ja tein pienen pätkän viime talven valokuvista. Kuvien laatu ei ole kovin hyvä kun ottaa koko näytön suuruiseksi tuon ruudun. Mutta kertoo se jotain lumimääristä viime talvena. Niin ja se vielä pitää mainita, että ääni tuohon tekeleeseen on otettu Ylen elävän arkiston tehosteäänistä.

2 kommenttia:

  1. Lunta on paljon nyt, oikein oli luminen joulu, tänään hieman lauhempaa.
    Iloista Tapaninpäivää ♥

    VastaaPoista
  2. Koska sinä Ritva bloggaat, olen täällä niin monesti käynyt kurkkimassa.
    Kiitos monista kommenteista.
    Ja mukavaa iltaa ♥

    VastaaPoista