maanantai 22. huhtikuuta 2013

Maa-artisokkia ja sinitiaisia.

Kesän ensimmäinen sato on nostettu. Maassa talven yli olleet maa-artisokat nostettiin eilen ylös ja tällä viikolla herkutellaankin sitten niistä tehdyillä gourmet-herkuilla.

Eilen oli todella upea ja lämmin päivä, joten olimme mökillä koko päivän ajan. Kissatkin olivat mukana. Yöksi emme vielä jäänet kun vesiä ei ole vielä pistetty päälle. Mutta kyllä siellä muutamassa mökissä oli jo yöpyjiäkin. Pihakalusteet on nyt nostettu ulos ja keväinen haravointi urakka aloitettu. Niin lämpimästi aurinko porottaa, että valkosipulit puskivat jo vartta esiin.
 
Sinitiaiset olivat jo alkaneet rakentamaan pesää yhteen linnunpönttöön. Ainakin ne pyörivät siinä ympärillä ja kävivät ahkerasti vuoronperää tarkistamassa pöntön kelpoisuutta. Eikä niitä tuntunut haittaavan kissojen läsnäolo niiden omassa häkissä. Ei kyllä meinattu saada kissoja takaisin kaupunkiin. Kun otimme kuljetuskopat esille, niin kumpikin livahti yläkertaan alta aikayksikön. Viime yö oli kyllä pitkästä aikaa rauhallinen kun Rossokin nukkui koko yön eikä meuhkannut. Itse asiassa se nukkuu tälläkin hetkellä tuolla kantokopassa. Ilmeisesti varmuuden vuoksi, ettei häntä vaan jätetä kaupunkiin jos me menemme mökille.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti