keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Herätys

Pikkuhiljaa alkaa talvi olla ohitse ja on aika herätä uuteen kevääseen ja kesän odotukseen. Taitaa kevät vaan jäädä tosi lyhyeksi. Mökkialue oli ainakin vielä eilen lumenpeitossa kun ajelimme kirjastoautolla alueen ohitse. Tänään on kyllä taas satanut vettä, joten eiköhän ne lumet siitä lähde. Mutta saa nyt nähdä pääseekö muuttamaan mökille vielä vappunakaan.

Tänä vuonna olen harrastanut siemenistä kasvattamista hyvin hillitysti. Viime sunnuntaina laitoin vasta jotakin tulemaan. Keräkaalia ja ruusukaalia sekä yrttejä. Ja toukokuussa laitan vielä kurpitsoja tulemaan. Suuri syy siihen, etten laittanut tomaattia ja chiliä ja ties mitä, on se, että olin tuossa pari viikkoa etelässä hoitamassa psoriassista eikä mies luvannut hoitaa taimia sinä aikana. Eli toisin sanoen hän ei luottanut siihen, että muistaisi kastella taimia. Katsoin sitten parhaimmaksi olla laittamatta.

Jos kasvatuspuuhat ovat jääneet tänä keväävä vähemmälle, niin puutarhakirjojen selailu kiihtyy sitä mukaan kun kesä lähenee. Tänä vuonnakin on ilmestynyt paljon uusia kauniita ja mielenkiintoisi kirjoja, joita on tullut kannettu kotiin kirjastosta aika tiheään tahtiin.

 

1 kommentti: