perjantai 21. syyskuuta 2012

Totuttelua kaupunkielämään

Minä  ja maa-artisokat, jotka ovat noin 2,5 metriä korkeita.
Toinen viikko kaupungissa meneillään ja pikku hiljaa alkaa tottua taas tähänkin. Tosin mökillä tulee varmasti käytyä viikonloppuisin ainakin. Ja onhan tässä tarkoitus laittaa jonkin verran uusia kukkasipuleita ja talvivalkosipulit maahan.

Kasvihuoneessa on vielä tomaatteja ja vesimeloni ja maa-artisokkia emme ole vielä nostaneet laisinkaan. Osan maa-artisokista nostamme vasta keväällä, jolloin saamme heti oman maan herkkuja mökkikauden alkajaisiksi. Chilit ja paprikat toin tänne kaupunkiin ikkunalaudalle ruukuissa. Chiliä tulee sen verran runsaasti, että vaikka käytän sitä aika paljon, niin varminta on kuivata suurin osa.

Jännä miten eri vuosina satoa tulee ihan eri lailla. Näin neljän kesän kokemuksella. Tänä kesänä kesäkurpitsat vain kukkivat ja saimme pari vaivaista kesäkurpitsaa syötäväksi eikä papusatokaan ollut läheskään samaa luokkaa kuin viime kesänä. Sen sijaan ensimmäistä kertaa saatiin tomaattisato onnistumaan. Vadelmia tuli enemmän kuin kertaakaan näinä neljänä vuotena. Kaiken lisäksi olivat tosi puhtaita madoista. Sen sijaan herneet menivät etanoiden ja matojen suihin. Ensimmistö kertaa kokeilimme myös maissia, mutta kesä oli liian viileä ja ennenkaikkea liian sateinen ja maissintähkät homehtuivat loppukesästä. Parempi onni ensi kerralla.

1 kommentti:

  1. Ompa isot artisokat,kauniistiviellä kukii kultapallot,hyvää syksynjatkoa:))

    VastaaPoista