lauantai 23. kesäkuuta 2012

Ensimmäiset raakileet

Yllätys oli melkoinen kun noin viikko sitten löytyi ensimmäiset tomaatinraakileet kasvihuoneesta. Noin sormenpään kokoiset. Juhannusviikko onkin sitten ollut sen verran kylmä, ettei mitään kypsymisen merkkejä sitten ole näkynytkään. Sen sijaan kirsikoissa alkaa jo olla aavistus punaista.
Viikolla oli tosiaan aika viileää ja kun halusi olla ulkoilmassa, niin piti varustautua puketumalla lämpimästi ja lopulta heitin viellä fleece-huovan päälle kun en malttanut siirtyä sisätiloihin.

Eilen juhannusaattona olikin sitten aivan upea ilma. Täällä mökillähän me juhannus ollaan. Illalla tuli mun sisko ja Petrin eräs työkaveri Essi viettämään juhannusaattoa. Syötiin, saunottiin ja juotiinkin hyvin. Viellä ei saatu omaa satoa pöytään. Mutta tänään meinaan laittaa omasta pinaatista lisuketta. Näin jossain Jamie Oliverin jutussa, miten se laittoi pinaatinlehtiä pannulle ja maustoi ne vain rouhitulla merisuolalla ja mustapippurilla ja taisi lopuksi puristaa hieman sitruunanmehua päälle. Vesi herahtaa kyllä kielelle.

Pinaatti tuntuu menestyvän tosi hyvin tässä maaperässä. Kunhan muistaa kastella tarpeeksi niin se kasvaa silmissä. Samoin herneet ja pavut ovat lähteneet vauhdilla kasvamaan. Mutta jostain kumman syystä kesäkurpitsat ovat ilmeisesti säikähtäneet alkukesän viileyttä ja ainoastaan kaksi siementä on lähtenyt kasvamaan. Myös Mangoldi ja maa-artisokka ovat lähteneet hyvin alkuun.
Ensimmäistä kertaa näiden mökkikesien aikana Juhannusruusu kukkii silloin kuin pitäisi eikä kaksi viikkoa etuajassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti