tiistai 26. heinäkuuta 2011

Yllätyksiä

Kun touko-kesäkuun vaihteessa laittelin kasvihuoneeseen taimia, mm. ananaskirsikkaa ja verkko- sekä vesimelonia, niin en arvannut että kaikki kasvaa ja leviää valtavasti. No, sunnuntaina oli täällä Kotkassa sen verran viileämpi ilma, että pystyin astumaan kasvihuoneeseen sisään hieman pidemmäksikin aikaa. Tarkoituksena alkaa hieman harventamaan kasvien lehdistöä, jotta kasvuvoima riittäisi myös hedelmien tuottamiseen. Yllätysten yllätys, jossain vaiheessa lehtien seasta pilkisti vihreä pallo; verkkomeloni oli tehnyt ensimmäisen vauvelin. Toivottavasti kypsyy hedelmäksi asti.
Ja harvennettuani lisää, kaiken roinan alta löytyi myös munakoisot, joihin oli ilmestynyt nuppuja ja kukkia. Tää on luultavasti aloittelijan tuuria, kun jostain luin, että melonitkin ovat vaativia kasvatettavia.

Ihmiset usein ihmettelee, miten viitsin siemenestä saakka kasvattaa syötäväni. Mielestäni se on juuri se juttu koko hommassa. Näkee alusta saakka miten kaikki kasvaa ja kehittyy. On lopputuloksena sitten yksi meloni tai säkillinen papuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti